Добрата форма на Ивайло Чочев в Палермо не остава незабелязана от медиите в страната и след като „Гадзета дело спорт“ му отдели внимание, сега същото стори и друга медия. Онлайн изданието toronews.net подчерта значението на българския национал за „розанерите“, които се борят със зъби и нокти за оцеляването си в елита.

Една легенда си отива - дългият път на Дзампарини

Със своите 15 точки сицилианци са първи под чертата на изпадащите, като цели 7 точки го делят от намиращия се над тях (17-о място) тим на Емполи. Сега е моментът, когато Палермо се нуждае от решителни фигури, а с двата си гола срещу Аталанта и Ювентус Чочев доказа, че може де бъде такъв.

Gazzetta dello Sport: Чочев и неговите тъжни голове

„Сред играчите, които изглеждат като преродени след идването на уругвайския треньор Диего Лопес, се откроява Ивайло Чочев“, започва toronews.net. “Полузащитникът стоеше леко встрани, когато Еудженио Корини водеше отбора, но с пристигането на Лопес отново се завърна в центъра за проекта на Палермо. Той е ключът за халфовата линия на отбора и вече се отблагодари за доверието със своите голове.”

“От цялата халфова линия на Палермо, той определено е най-опасният футболист и трябва да се държи под око”, добавя изданието преди предстоящия мач срещу Торино в Серия А.