Според ANSA, президентът на Сампдория Масимо Фереро е бил арестуван за предполагаеми финансови измами, които обаче не са свързани с клуба.

Ексцентричният италианец бе отведен в затвора тази сутрин от Финансовата полиция, докато други петима души, за които се предполага, че са му съучастници бяха поставени под домашен арест.

Финансовата полиция в Италия арестува Фереро за предполагаеми корпоративни престъпления и фалит в разследване, проведено от прокурора на Паола в региона на Калабрия.


Преди два дни Фереро каза в интервю за вестник „Ла Република“, че е уморен и търси инвеститори, които да купят клуба, който се намира в лоша форма, допускайки две поредни загуби от Фиорентина и Лацио. Самп се намира на 15-а позиция с 15 точки, само на 5 над опасната зона.

„След осем години на жертви, страст, упорита работа, но също и лични нападки и обвинения, започвам да се чувствам много уморен“, каза той.

„Ще продължа да давам всичко от себе си за Сампдория, но ако има купувачи, желаещи да придобият клуба, моля, запознайте ги с мен, готов съм да ги изслушам, при условие че дадат правилната цена за клуба“, заяви тогава собственикът на „моряците“.