Отборът на Лацио регистрира втори пореден мач без победа в Серия А. Римският гранд си тръгна само с точка от гостуването срещу Киево в третия кръг на калчото, като се задоволи с реми 1:1.

Една от малкото позитивни новини за „лациалите“ е, че на конфликта между треньора Симоне Индзаги и нападателя Балде Кейта бе сложен край. Бившият футболист на Барселона изигра основна роля за изравнителния гол в полза на тима си, който се представи доста слабо на „Стадио Марк'Антонио Бентегоди“.

Веронци бяха отборът, който атакуваше по-настойчиво с повече въображение в не особено интересния мач. В 16-ата минута Фабрицио Качаторе отправи много опасен изстрел с глава след подаване от пряк свободен удар. Топката заплашваше да влети под гредата, ако не беше намесата на Федерико Маркети.

Стражът обаче бе безпомощен в 52-ата минута, когато опитният бранител Алесандро Гамберини откри. Той се възползва от умелото центриране от ъглов удар на Валтер Бирса и стреля неспасяемо към далечния ъгъл. Топката дори се удари в дясната греда, преди да влети в мрежата.

Веднага след това попадение Балде Кейта се появи на терена и само три по-късно асистира на Стефан де Врай. Центриране на Лукас Билиа от пряк свободен удар доведе до огромно меле пред вратата на Стефано Сорентино. Тъкмо Кейта беше човекът, който отклони топката, така че да попадне при Де Фрай, а холандецът отблизо опъна мрежата за 1:1.

Така двата тима остават в средата на класирането с еднакъв актив от точки – по 4 (след 1 победа, 1 загуба и 1 реми в откриващите три срещи).

Джо Харт

източник: БГНЕС

В друг мач от кръга Джо Харт записа дългоочакван дебют за Торино, но отборът му отстъпи при гостуването срещу Аталанта. В Бергамо домакините надделяха с 2:1 благодарение на късен гол от дузпа.

Яго Фалке откри за торинци в 54-ата минута с чудесно попадение от пряк свободен удар, но много бързо Аталанта изравни. Само 120 секунди по-късно Андреа Масиело порази вратата на Джо Харт след огромна грешка на вратаря. Той не разчете добре излизането си при корнер и това позволи на Масиело да се разпише отблизо.

Мигът на развръзката настъпи в 82-ата минута, когато Лоренцо де Силвестри много наивно повали Папу Гомес в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Франк Кесие се зае с изпълнението и прати Джо Харт в грешната посока за успеха с 2:1.

По този начин Аталанта догони Торино във временното класиране. Двата тима имат само по 3 точки след първите си 3 срещи. „Биковете“ заемат 12-а позиция, докато отборът от Бергамо е с място по-надолу.