Бившият нападател на Сампдория Стефано Окака Чука атакува здраво бившия си клуб. Настоящият футболист на Андерлехт заяви, че генуезци се управляват от невежи хора.

Някогашната надежда на Рома бе засилен към белгийския гранд, след като през лятото отказа няколко оферти за подновяването на договора си. Предполагаше се, че 26-годишният играч търси по-високо заплащане, ала според самия него причината е много по-различна.

„Защо потърсих смяна на обстановката ли? Това се случва, когато си наясно за проблемите в клуба, който се управлява от невежи хора“, каза тъмнокожият италианец.

„През януари аз преминах в Сампдория от Парма. Спортният директор (Карло Ости – б.р.) не ме искаше, така че моят трансфер стана единствено благодарение на треньора Синиша Михайлович.“

„Въпросният директор винаги повтаряше, че е чел негативни отзиви замен във „Фейсбук“. Във „Фейсбук“! Трудех се здраво, никой не ми е давал нищо наготово. През април бях повикан в офиса на прездента заедно с още един футболист. Те казаха на моя съотборник, че е фантастичен и искат да му предложат по-добър договор. На мен пък казаха, че били много заети и заплатата ми ще бъде намалена. Работех два пъти по-здраво от всички и като резултат спечелих повиквателна за италианския национален отбор.“

„Президентът Масимо Фереро изказа своите поздравления и ми обеща, че ще получа нов договор със... същите условия! Това вече беше прекалено“, завърши Окака Чука.