Опорният полузащитник Кевин Строотман подписа нов договор с Рома, който би трябвало да го задържи в клуба до юни 2022 година.

Холандският футболист пропусна по-голямата част от последните 2 сезона заради тежки травми в колената, ала откакто се завърна на терена през отминалата кампания, бе ключова фигура за състава на Лучано Спалети.

Наказаха Строотман за симулацията срещу Лацио

„Джалоросите” потвърдиха новината чрез специално съобщение на сайта си. В него се подчертава, че Строотман успя да запише цели 45 мача във всички турнири за Рома през сезон 2016/2017.

Благодарният Строотман ще преподпише с Рома

Бившият ас на ПСВ Айндховен играе на „Олимпико” от 2013 година досега, като общо има 86 двубоя и 12 попадения за римския гранд.

Самият Строотман не скри положителните си емоции след официализирането на споразумението. „Това преподписване е специално за мен”, каза 27-годишният играч. „Наистина искам да постигна нещо тук и ще направя каквото е нужно, за да успея. Всички в клуба ме подкрепяха по време на моята контузия. Това е още една причина да се радвам, че оставам”, каза халфът.