Клаудио Раниери подписа договор за три години с Ювентус днес следобед, съобщава официалният сайт на „Старата госпожа”. Контрактът му влиза в сила от 1 юли 2007 и продължава до 30 юни 2010 година.

Бившият наставник на Челси, който подаде оставка от Парма миналия четвъртък бе смятан за почти сигурен мениджър на Манчестър Сити, но предпочете поста в Ювентус.

Според италианските медии, от торинския клуб са предложили първо овакантеното място на Марчело Липи, но той е отхвърлил предложението.

„За Ювентус, това е логичен избор, напълно в синхрон с целите на клуба и неговите традиции,” се казва в официалното съобщение.

„Раниери е човек с международен опит и поглед върху играта, той е способен да осъществи поставените цели на нашия план за развитие. С Клаудио Раниери, пред нас се отваря сезон, пълен с амбиции и нови възможности.”

Раниери пое Парма през февруари и успя да спаси отбора от изпадане от елита. Резултатите на тима се подобриха значително след неговото пристигане, но въпреки това от Парма не бяха изненадани, че той иска да напусне след края на сезона.