Джанфранко Дзола от днес вече е не наставник на Каляри. Клубът от Серия А официално оповести раздялата си със специалиста, който зае поста в края на декември, а очакванията са за бързо завръщане на уволнения преди това Зденек Земан.

Бившият мениджър на Уест Хем не можа да помогне на сардинци в битката за оцеляване, като в последните си шест мача тимът спечели една-единствена точка. В момента Каляри се намира на 4 пункта над опасната зона при оставащи 12 кръга до края на калчото.

„Футболен клуб Каляри обявява, че освободи Джанфранко Дзола и неговият щаб от задълженията им да ръководят първия тим“, написаха от Каляри на официалната си интернет страница.

„Решението беше взето с огромно съжаление, тъй като става дума за велик мъж, който написа незабравими страници в историята на Каляри и донесе много престиж на Сардиния. С цялото си сърце му желаем късмет за остатъка на неговата кариера“, допълниха от клуба.

Очаква се Земан да върне поста си моментално, тъй като така или иначе тимът е задължен да плаща заплатата му до края на кампанията.