Босненецът Владимир Петкович официално бе обявен за нов старши треньор на Лацио. Вестта бе публикувана в официалния сайт на орлите, но без да се съобщават никакви подробности по договора, като няма информация дори за какъв срок е контрактът на 48-годишния наставник.

Според публикации в италианските медии, Петкович е подписал за две години с римляните и ще получава по 600 000 евро годишна заплата.

Лацио остана без треньор през миналия месец, след като Еди Рея напусна след края на сезона в Серия А, където тимът от Олимпико финишира на четвърто място.

Владимир Петкович е роден в Сараево, а цялата му треньорска кариера до момента е преминала в Швейцария и Турция, където е водил Сион, Йънг Бойс, Белинзона, Малкантоне Агно и Самсунспор и досега няма спечелени трофей, а най-доброто му постижение е достигане до финал за Купата на Швейцария.

При тази автобиография не става напълно ясно по каква причина босненецът е селектиран за старши треньор на Лацио, който изявява амбиции за класиране в Шампионската лига, но по всяка вероятност решение за назначението на Петкович е взето от спортния директор на бианкочелестите Игли Таре, който е албанец.