Американският предприемач Томас Ди Бенедето постигна споразумение за закупуването на контролния пакет акции на италианския футболен отбор Рома, стана ясно от съобщение, публикувано във вторник вечерта.

Бизнесменът с италиански корени преговаря от два дни с “Уникредит Банк” и “Италпетроли” и според информациите късно снощи е уточнил всички детайли по сделката.

Очаква се официално смяната на собствеността на Рома да бъде финализирана до няколко седмици.

“Постигнали сме базово споразумение. Нямаме различия между исканото от нас и предложената цена“, коментираха от “Уникредит“.

Ди Бенедето отпътува за САЩ и ще се върне в Италия, когато адвокатите оформят юридически сделката. Според информациите Томас Ди Бенедето ще плати 150 милиона евро за 60 процента от акциите, а останалите 40 процента “Уникредит” ще продаде на италиански инвеститори.

“Уникредит банк” е кредитор на компанията “Италпетроли“, собственост на фамилията Сенси, която държи 2/3 от акциите на клуба от 1993 година насам.

Томас Ди Бенедето е президент на международна компания от Бостън. Той е акционер и във “Фенуей Спортс Груп” - американска компания, собственик на бейзболния Бостън Ред Сокс и на английския футболен гранд Ливърпул.