Антонио Конте е новият мениджър на Челси. Новината бе официално съобщена от сайта на „сините“ от Лондон. Договорът на италианеца с английския клуб е за срок от три години и ще влезе в сила веднага след края на Европейското първенство във Франция, където Конте ще води националния тим на Италия.

„Много съм развълнуван от възможността да работя в Челси. Нямам търпение да се срещна с всички в клуба и да започнем предизвикателството във Висшата лига. Челси и английският футбол са гледани по целия свят, феновете са страстни и моята амбиция е да имам още повече успехи от тези, на които се насладих в Италия“, коментира Конте.

„Много съм доволен, че съобщаваме новината точно в този момент, така че вече всичко е ясно и спекулациите могат да спрат. Продължавам да бъда фокусиран върху работата си в националния отбор на Италия и ще продължа да говоря за Челси след края на Евро 2016“, каза още италианският спец.

Антонио Конте става петият италианец, който ще води Челси. Преди него на кормилото на „сините“ бяха Джанлука Виали, Клаудио Раниери, Карло Анчелоти и Роберто Ди Матео. С първите трима от списъка, Конте бе заедно в тима на Ювентус.

Конте има повече от 400 мача за „старата госпожа“, а в периода 2011 – 2014 Юве печели три поредни титли под ръководството на специалиста.