Интер излезе с официално обръщение, в което потвърди, че се отказва от първоначално замислената размяна на Фреди Гуарин за Мирко Вучинич от Ювентус.

Сделката бе посрещната изключително остро от феновете на „нерадзурите“, които разбраха, че двата клуба са се договорили за бартера в понеделник.

„Футболен клуб Интер реши да не продължава преговорите с Ювентус за трансферите на Фреди Гуарин и Мирко Вучинич. Президентът Тохир, който се посъветва с Масимо Морати и отделът по мениджмънт, не смята, че необходимите технически и финансови условия са налице, за да се стигне до успешно споразумение“, гласи становището. „Президентът вече инструктира спортните директори да търсят други трансфери, като целта е подсилването на състава съгласно действащите правила за финансов феърплей.“

От Ювентус също излязоха с позиция, в която определиха ситуацията като „смущаваща“. „Футболен клуб Ювентус не желае да коментира изявлението, публикувано от Интер. Клубът остава фокусиран върху тазвечершния си мач за Купата на Италия и ще прецени и разясни смущаващите събития по-късно“, се казва вътре.

Гуарин е бесен от проваления си трансфер, като още преди официалното му пропадане бе заплашил „нерадзурите“, че ще започне стачка и няма да играе повече за тях.