Китайските инвеститори от „Сунинг Груп“ идват с ясната цел да изкупят Интер до последната акция, съобщиха италианските медии. Според тях азиатците не смятат да се задоволят само с 20-те процента, за които се спекулираше дотук.

Бизнесмените вече прегледаха финансовите отчети на „нерадзурите“, които трябва бързо да намерят свеж приток на парични средства заради мащабната селекция преди сезон 2015/2016 и пропуснатото класиране в Шампионската лига. Първоначално се говореше, че клубният собственик Ерик Тохир се оглежда за нов партньор, който да му помогне с издръжката на Интер. Сега обаче нещата изглеждат доста по-различни.

Вестник „Гадзета дело спорт“ твърди, че индонезиецът е склонен да продаде клуба, като ще го стори на значително по-висока цена спрямо тази, за която го закупи. През 2013 година той плати 250 милиона евро за 70 процента от акциите, а сега ще се раздели с тях срещу 500 милиона евро.

Изданието научи от вътрешен източник, че „Сунинг Груп“ е склонен да плати 700-750 милиона евро, за да продобие и последната акция на Интер. Това обаче означава, че те ще трябва да убедят и бившият президент Масимо Морати да продаде своите 29,5 процента. Това може да се случи с директна продажба в полза на китайците или чрез специална клауза в договора между италианеца и Тохир, според която Морати може да го задължи да изкупи дела му по строго определена цена. После, естествено, индонезиецът ще го продаде заедно със своя на „Сунинг Груп“.

Планът е Тохир да продаде първо своите 70 процента и да остане като почетен президент в Интер. В следващите години постепенно ще бъдат прехвърлени и останалите акции, докато китайците не станат абсолютни собственици. Причината за всичко това е неуспехът на Тохир да превърне „нерадзурите“ в доходоносно начинание, тъй като клубът продължава да губи повече пари, отколкото изкарва.