Италианският футболен клуб Интер привлече бразилския десен защитник Жонатан от южноамериканския шампион Сантос. Той подписа договор за четири години с "нерадзурите".

Самият футболист заяви, че ще даде всичко от себе си, за да покаже възможностите си за новия си тим: „Нека направим Интер още по-успешен. Чувал съм, че Интер е фантастичен клуб, който е печелил всичко. Щастлив съм, че ще имам възможността да работя усърдно и да покажа на какво съм способен”.

25-годишният футболист, чието цяло име е Жонатан Сичеро Морейра, прекара само шест месеца в състава на бразилския Сантос, след като получи редица тежки контузии. Той изигра 14 мача за отбора си, но взе участие и в двата финални двубоя от Копа Либертадорес. Те завършиха с общ резултат 2:1 в полза на Сантос.

Жонатан е юноша на Крузейро, където игра в първите шест години от своята професионална кариера. Той попадна и в отбора на сезона в Бразилия за 2009-а година.

Десният бек е световен шампион за юноши от 2003-а година, когато Бразилия победи Испания с 1:0 на финала на турнира за деца до 17 години.