Новото голово оръжение на Наполи Леонардо Паволети е готов да направи своя дебют за отбора през следващата седмица в мача за Купата на Италия срещу Специя. Той ще пропусне предстоящия мач срещу Сампдория.

„Няма да мога да играя срещу Сампдория, но ще съм готов да направя своя дебют във вторник за Купата на Италия. Никога не съм искал да нося фланелка с номер 9. Винаги съм играел с 32 и за това избрах отново него“, коментира Паволети.

Централният нападател пристигна на "Сан Паоло", след като "грифоните" получиха 16 милиона евро, а към тях ще бъдат добавени още два милиона евро в различни бонуси.

29-годишният нападател изигра 44 мача и вкара 23 гола на "Луиджи Ферарис" в Серия "А".

"Благодаря на президента Енрико Прециози и на всички в клуба. Роден съм на морето, а в Генуа се преродих. Градът, и любовта към клуба остават, но сега отивам в друг град на морето, където се надявам, че ме чака нова хубава авантюра", сподели Паволети.

Както е известно, полският нападател Аркадиуш Милик се контузи тежко и пропусна последните месеци, а Маноло Габиадини разочарова и ще бъде продаден. Така Маурицио Сари сложи Дрис Мертенс на върха на атаката, а той прави невероятни неща през последните два месеца.