Бившият вече собственик на Интер Масимо Морати разкри, че новите босове на клуба са му предложили да остане на „Сан Сиро“ като президент.

След 18 години начело на „нерадзурите“, 68-годишният Морати продади мажоритарен дял от клуба на индонезийска компания, ръководена от милиардера Ерик Тохир. Въпреки дългия си престой в клуба, Морати не е сигурен, дали иска да приеме офертата.

„Те бяха много учтиви да ме попитат, дали бих искал да продължа като президент“, заяви Морати. „Ще видим, дали ще бъде от полза за Интер или ще бъде по-добре за клуба да се промени под ръководството на новите собственици.“

„Вярно е, че новите собственици нямат 50 години история (в Интер), но когато станеш президент, стават и фен много бързо. Тохир е хубав и щастлив човек. Той е амбициозен и работи здраво. Той има група зад себе си, която му дава много. Трудно е да намериш италианския партньор, защото никой не се появи с оферта, но бонусът да продадеш клуб на чужденци е, че ще увеличим броя на фенове на Интер“, допълни Морати.