Новият сезон в италианската Серия А може да започне на 12 септември, съобщава "Sky Sports". Решението трябва да бъде взето официално в четвъртък, когато е насрочена срещата на ръководните фактори на Лигата.

В Италия искат да изчакат УЕФА първо трябва да определи датите на своите европейски състезания, преди да обяват официално кога ще бъде даден старта на новия сезон. УЕФА ще обяви програмата за Шампионска лига и Лига Европа тази сряда.

Относно сделките за наем, които трябва да приключат на 30 юни, телевизионният оператор съобщава, че има общ консенсус те да бъдат удължении до 30 август, когато "FIGC" счита този сезон за приключен.

Това обаче ще се отнася само за вътрешните наеми, така че ще са необходими отделни споразумения за играчите от Серия А, които за взети или дадени от/на чуждестранни клубове.

Накрая бе взето решението за прекратяване на „Кампионато Примавера 1“ - най-висшото първенство за под 19 години. Там Аталанта бяха с три точки преднина на върха преди спирането заради пандемията от коронавируса, но няма да им бъде присвоено Скудетото, тъй като лигата все още не беше навлязла в заключителните етапи от сезона.