Новият старши-треньор на Бреша Фабио Гросо застана днес за първия си брифинг пред медиите. Той не скри вълнението си от възможността да работи в серия А. Той сподели, че в момента Бреша е в зоната на изпадащите и минава през труден момент, но с футболисти като Марио Балотели и Сандро Тонали тимът има всички шансове да остане в серия А.

„ Много се вълнувам, това е прекрасна възможност за мен. За първи път ще работя в серия А и съм много развълнуван от този шанс, който ми се предоставя.  Ние имаме добър отбор, сега е трудно за всички, но ще дадем всичко от себе си, за да постигнем целите си.  Играх заедно с Марио Балотели и мога да ви уверя, че той е чудесен футболист. Просто в момента той трябва да бъде по-постоянен в изявите си, но всеки може да види страхотните  качества, които той притежава”, сподели Гросо.

„Готов съм за работа. Президентът има особен характер, но намерихме допирни точки. Сега най-важно е да бъдем смели и спокойни.   Това е вълнуващ момент за мен, разполагаме с футболисти като Балотели и Тонали и трябва просто да използваме това по най-добрия начин”, завърши изказването си Гросо.

За последно италианецът бе мениджър на Верона, но бе уволнен през май. Гросо също така е бил начело и на Бари. Тук обаче го очаква първият му сериозен тест и задачата му е да остави Бреша сред най-добрите в Италия.

Автор: Дидо Калинков