Новакът в италианската Серия А Новара изненада тима на Парма, побеждавайки с 2:1 на своя „Силвио Пиола“. Въпреки слабото си представяне от началото на сезона и едва двата си гола в последните шест мача, днес футболистите на Новара надскочиха себе си, след като дори успяха да вземат трите точки, обръщайки резултата от 0:1.

Парма поведе в резултата благодарение на автогола, който си реализира Сентуриони в 29-ата минута. С гол преднина за гостите приключи и първата част, а всичко в срещата бе решено през второто полувреме. В 70-ата минута Рубино изравни, за 1:1, а Ригони дванадесет минути преди края осигури изключително важните три точки за Новара. В 87-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена след червения картон на Гемити, но въпреки това устискаха победата.

В друг мач от днес Катания взе трудно трите точки при гостуването си на Лече с 1:0 като единственият гол в мача падна в продължението на срещата. Бариентос осигури трите точки за Катания, които изкачиха тима му на шесто място. Лече пък бе изместен от 18-ата позиция от Новара. Парма остава на осмото място във временното класиране.