Новакът в Серия А Сасуоло е на път да се сдобие със собствен стадион, след като собственикът на клуба Джорджо Скуинци спечели търга за „Мапей Стейдиъм“.

„Неровердите“ ползват съоръжението, за да играят домакинските си мачове, а вчера техният бос спечели наддаването с оферта за 3,65 милиона евро. Тя се оказа достатъчна, за да победи предложението на президента на Реджиана Алесандро Барили, който даде със 100 хиляди по-малко.

В следващите 10 дни всичики необходими процедури ще бъдат извършени и ратифицирани, но във всеки един момент друг инвеститор може да се намеси в наддаването, ако излезе с оферта, която надвишава с 10 процента тази на Сасуоло.

„Търгът доказа, че собствениците искат да пуснат корени в областта и е част от стратегическия проект, който започнахме през лятото“, обясни изпълнителния директор на „зелено-черните“ Джовани Карневали. „С нужните подобрения този стадион доказа, че е способен да задоволи нуждите и на двата отбора, както и на младежкия национален отбор на Италия.“

Сделката също така означава, че Сасуоло ще продължи да не играе домакинствата си в своя град, където „Стадио Енцо Ричи“ побира едва 4008 души.