Отборът на Беневенто е сигурен участник в елита на Италия през следващия сезон. Футболистите на Пипо Индзаги правят впечатляваща кампания в Серия Б, като още преди няколко кръга спечелиха промоция.

Беневенто показва доста амбициозни планове за бъдещето, като тимът няма никакво намерение да бъде просто участник в следващото първенство. От клуба мечтаят смело, като някои ръководни фактори говорят дори и за европейско участие.

Беневенто вече направи първия си летен трансфер, като привлече в редиците си бившия футболист на Челси, Нюкасъл и Лил Лоик Реми. Твърди се, че шефовете водят преговори и с Андре Шюрле, а сега новият член на Серия А проявява сериозен интерес към защитника на Монако Камил Глик. Полският национал вече има опит по италианските терени, като защитаваше цветовете на Палермо, Бари и Торино. Договорът на 32-годишния състезател с френския клуб изтича през следващото лято, но полякът няма нищо против да се завърне в Италия. По последни информации от Монако настояват за 3 милиона евро и нищо чудно съвсем скоро Беневенто да се похвали с още едно ново попълнение.