Поредното разочарование на феновете си поднесоха футболистите на Милан. „Росонерите” загубиха на своя „Сан Сиро” от Аталанта с 1:2 и съвсем утежниха задачата си да си осигурят място в Шампионската лига през следващата година.

Флосари и Лангела, съответно в 32-ра и 42-ра минути набързо дадоха солиден аванс на гостите, които се намират в златната среда на Серия А и не се борят за нищо до края на сезона.

През втората част „росонерите” се впуснаха в атаки, но тимът от Бергамо се защитаваше отлично и не позволи да се стигне до обрат.

Все пак, живата легенда Паоло Малдини вкара почетен гол за Милан в 85-тата минута и така оформи крайното 1:2.

В 88-мата минута Андреа Пирло изпусна дузпа и така профука шанса на Милан да измъкне поне равен.

За радост на световният клубен шампион обаче техният главен конкурент за място в „турнира на богатите” Фиорентина също загуби в днешния ден.

„Виолетовите” загубиха с 1:3 като гости на Удинезе. Инлер откри резултата в 13-тата минута, но само 5 минути по-късно Кристиан Виери възстанови статуквото.

Голове на Ди Натале и Куалирела през втората част донесоха успеха на Удинезе. След тези три точки тимът от Удине изпревари Милан с една и се озова на 5-то място, на три точки зад днешния си съперник Фиорентина.

Заради смъртта на фен на Парма двубоят Ювентус – Парма бе отложен, а всички останали мачове започнаха с минута мълчание.

Останалите мачове от Серия А:

Катания – Торино 1:2

Емполи – Сампдория 0:2

Дженоа – Реджина 2:0

Ливорно – Сиена 0:0