Има голям шанс стадионите в Италия да бъдат отворени за феновете преди европейското първенство да започне в Рим на 11 юни, заяви президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина. Италианската столица беше потвърдена за домакин на евро 2020 от УЕФА по-рано тази седмица, след като бяха дадени уверения, че "Олимпико" ще приеме поне 25% капацитет за трите мач от груповата фаза, включително срещата на откриването на турнира между Италия и Турция, и един четвъртфинал. 

Новината доведе до обаждания от президента на Серия А Паоло Дал Пино поне 1000 фенове да бъдат допуснати да присъстват на мачове от първенството преди края на сезона през май. Гравина заяви, че е оптимист, че феновете скоро ще бъдат допуснати до стадионите, след като той е имал среща с правителствения спортен секретар Валентина Вецали. 

"Генералното отваряне на държавата е най-важното нещо и проблемът на стадионите от Серия А е свързан с това. Немислимо е да се надяваме на изолирано отваряне на един сектор в ущърб на други. Но сега има надежда за край на мерките срещу пандемията и голям шанс за отваряне на стадионите преди Евро 2020. Финалът за Купата на Италия е един от вариантите, заедно с други събития преди юни", каза Гравина. Финалът за Купата на Италия ще се проведе на 19 май.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.