След като преди повече от месец голмайсторът на Лацио Мирослав Клозе се контузи и няма да играе до края на първенството, сега стана ясно и че другият най-важен играч в състава на Еди Рея - Ернанес, е аут до края на сезона.

Напоследък бразилският плеймейкър бе измъчван от травма, която не му позволяваше да играе повече от едно полувреме на мач. Последните прегледи показаха, че халфът има разтежение на бедрото на левия крак и няма да може да участва в срещите до края на кампанията в Серия А.

Травмите на двамата са повече от тежък удар по амбициите на Лацио за класиране в Шампионската лига. Римските орли в момента са трети, но отсъствието на Клозе и Ернанес сериозно ще отслаби атаката на отбора от Олимпико.

До този момент германският таран и бразилският полузащитник са вкарали точно половината от всички 41 попадения на бианкочелестите в Калчото, като двамата имат общо 20 гола - 12 от тях са дело на Миро Клозе и 8 на Ернанес.

Може би най-опитният футболист в Лацио - 36-годишният полузащитник Кристиан Броки също получи нова контузия наскоро и също няма да може да помага до лятото, което ще направи битката на столичния тим за третото място почти невъзможна.