Новото попълнение на Фиорентина Жерсон Сантос да Силва поднесе своите извинения до феновете за неочакваното си пътуване до Рим вчера. Много от привържениците на „виолетовите” заподозряха, че бразилецът, който е преотстъпен от Рома, се опитва да сложи преждевременен край на престоя си при флорентинци.

Вчера трябваше да се състои официалното представяне на 21-годишния играч, но събитието пропадна заради внезапното отпътуване на играча. Това веднага доведе до слухове, че Жерсон ще опитва да терминира наема си без дори да изиграл една минута футбол за Фиорентина.

24 часа по-късно, на представянето си наред с друг нов играч – Кристиан Ньоргоор, Жерсон изясни ситуацията. „Поднасям извиненията си за вчера, отидох до Рим заради семеен проблем, но сега всичко е наред”, коментира той.

„Абсолютно съм на линия. Много съм щастлив да бъда играч на Фиорентина. Трябва да ставам по-добър и да давам всичко за отбора. Длъжен съм да се справя добре, дори по-добре отколкото през миналия.”

„Чувствам се добре в центъра, а също и по крилото. На разположение съм на треньора. Когато получих шанс да се присъединя към Фиорентина, моментално казах „да”, защото това е страхотен тим и има страхотен треньор”, допълни Жерсон.