Нападателят на Емполи Никола Поци няма да може да играе повече през този сезон, след като скъса кръстни връзки на коляното си вчера. Голмайсторът получи травмата при победата с 3:1 над Наполи и ще бъде аут поне за шест месеца.

Поци бе сред основните играчи на отбора, от които се очаква да се борят за оставането на Емполи в Серия А. Сега обаче клубът трябва да разчита на наличните футболисти в отсъствието на нападателя.

Никола Поци претърпя същата контузия и през 2004 година, когато играеше в Наполи. Той ще замине за операция в Белгия в следващите дни.

„Искаше ми се да помогна на Емполи да се спаси, но за съжаление това се случи,” каза тъжно нападателят. „Беше кратък, но много напрегнат сезон за мен. Ще е трудно, но ще се боря, за да се върна възможно най-скоро. Нямам търпение отново да играя и искам да съм близо до съотборниците си по време на битката за оцеляване.”

Ударът за Никола Поци е наистина тежък, тъй като се очакваше той да бъде основен състезател в състава на Пиерлуиджи Казираги за олимпийския отбор на Италия за Игрите в Пекин през лятото.