Късно снощи отборът на Дженоа направи решителна крачка към оцеляването си в Серия А. В пряка битка за оставане, „генуезци“ се наложиха над Лече с 2:1 и четири кръга преди края на шампионата взеха предимство пред най-големия си опонент за изпадане.

Тимът на СПАЛ вече и на теория е в Серия Б, шансовете на Бреша за спасение не са големи, а един от Дженоа или Лече се очаква да бъде последния изпадащ. Старши-треньорът на тима от Геноа Давиде Никола бе доволен от постигнатия успех, но призова своите футболисти за пълна концентрация в оставащите мачове.

„Този мач бе много важен за нас. Това бе среща за 6 точки, защото Лече е наш пряк конкурент за оставане в елита на Италия. Въпреки победата обаче и предимството, което имаме трябва да внимаваме, все още работата не е свършена. Имаме тежки мачове, дерби със Сампдория, а после се изправяме и срещу Интер, няма да ни бъде лесно. Лече пък играе с Бреша и Удинезе, ще се нуждаем от още точки, за да сме спокойни. Винаги съм казвал, че в отбора има качество и от първия ден откакто съм тук, не спрях да вярвам в оцеляването на клуба. Да, на финалната права сме, но трябват още малко усилия“, коментира специалистът.