Рома възнамерява да подсили атаката си това лято с бившия нападател на Локомотив София Владимир Джилас, сензационно съобщи италианският сайт Channel 4. Сръбският голмайстор разтрогна със столичните „железничари” през зимата по взаимно съгласие, и подписа договор с ФК Ягодина в родината си. Контрактът на Джилас изтича в края на настоящия сезон, след което той е свободен агент.

25-годишният Владо Джилас е попаднал в полезрението на скаутите на Рома през изминалия уикенд, когато те са го наблюдавали в мача срещу Рад, където той се разписа.

„Агентът ми каза, че хора на Рома са ме следили,” заяви Джилас пред calciomercato.com. „Аз самият се старая да давам най-доброто от себе си във всеки мач, но естествено този интерес от клуб от Серия А ме прави много горд.”

Владимир Джилас има три гола в шест мача за ФК Ягодина този сезон и иска да завърши на предно място с новия си отбор. „Целта на Ягодина е да вземе девет-десет точки в оставащите пет мача тази година и да завърши на прилично място. Що се отнася до мен, целта ми е да отбележа 10 гола. Не е невъзможно, повярвайте ми,” добави той.

За първия полусезон в България с екипа на Локо Сф Владо Джилас отбеляза само две попадения, а с „червено-черната” фланелка има едва шест гола. Преди това снажният футболист играеше за друг български отбор – Марек.

Интересен факт е, че Локомотив София не одобри преди години и друг сръбски нападател, впоследствие направил кариера в Европа - Матея Кежман.