Страхотен спектакъл сътвориха Рома и Наполи в първата среща от осмия кръг на италианската Серия А. На „Стадио Олимпико” двата тима не успяха да се победят и завършиха 4:4, но всички могат да са доволни от показаното. За съжаление, привържениците на гостите не успяха да видят на живо представлението, тъй като им бе забранено присъствието от съображения за сигурност.

Изненадващо новакът Наполи откри резултата още във втората минута, когато Лавеци от малък ъгъл заби топката в горния ъгъл на вратата, пазена от Курчи. Шокираните домакини започнаха моментален натиск, който се увенча в 29-та минута когато Паоло Канаваро събори Пизаро в наказателното поле и реферът Талиавенто отсъди дузпа. Тоти нямаше проблем да реализира и да изравни резултата. До края на полувремето домакините успяха да сътворят пълен обрат, а голмайстор Симоне Перота.

След почивката паднаха цели пет попадения. Секунди след подновяването на играта, Наполи изравни с попадение на Хамсик. Радостта на гостите обаче трая едва шест минути, преди „римските вълци” отново да превземат вратата на Йецо. Именно стражът бе основен виновник за допуснатия гол от 30 метра, дело на Де Роси.

Срещата започна да придобива страхотни измерения в 64-та минута, когато отново равенство светна на таблото. Гаргано направи 3:3 с шут, по-далечен и от този на Де Роси.

В последните десет минути паднаха още две попадения. Първо Пизаро изведе Рома напред в 80-та, с малка доза късмет негов пряк свободен удар рикошира и влезе в мрежата. Само пет минути по-късно обаче Салайета донесе точката на Наполи, като се разписа с глава.

В късния мач от Серия А Реджина посреща шампиона Интер.