Колкото и да си подготвен, дори и да очакваш всичко, футболът винаги ще намери начин да те стъписа. И тук не става дума само за нещата, които се случват на терена. В това се убеди лично легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро. Едва ли има много хора, които ще повярват, но бившият капитан на „старата госпожа“ не е успял да гледа шампионската победа над Палермо в 35-ия кръг на Серия А, защото... ами, защото останал без билет.

Настоящият играч на ФК Сидни дори бил запланувал да участва в празненствата по повод 31-ата и втора поредна титла на Италия, ала съдбата му обърнала гръб. „Не успях да стигна до стадиона за мача, който ни донесе скудетото. Не успях да намеря билет“, призна си ветеранът.

„Следих прогреса на Юве от Австралия и съм щастлив от втората поредна титла. Играчите бяха фантастични и заслужиха това страхотно постижение. Не знам какво ще е нужно на Юве, за да скъси разликата с европейските грандове. За да спечелиш Шампионската лига не стигат само великолепни играчи, там трябва и друг тип химия.“

В момента клубната икона е в Торино за фотографска изложба по повод на своята кариера и медиите не пропуснаха да го попитат дали вижда някой, който да го наследи. „Никой не прилича на мен в момента, защото всички са мохикански прически!“, пошегува се Дел Пиеро.