Бившият футболист на Милан Алесандро Неста коментира ситуацията в бившия си клуб. Неста обяви, че това, което се случва при „росонерите“ е отражение на реалната икономическа криза.

Припомняме, че след като напусна „Сан Сиро“ Неста се присъедини към Монреал. Неста изкара 10 години в италианския гранд.

„Това, което се случва в Милан отразява напълно случващото се в света, говоря за икономическата криза. Разходите трябва да се сведат до минимум. Трябва да се съкращава, от каквото може. Именно заради това, че се търсеха начини да постъпят пари, бяха продадени Тиаго Силва и Златан Ибрахимович“, сподели бившият футболист на „росонерите“.

„Феновете не трябва да се сърдят на Алегри. Те трябва да знаят, че е нужно време, за да се преодолее липсата на футболисти, каквито са Ибрахимович и Силва“, продължи Неста.

„Чувствам се много добре в Монреал. Градът е великолепен, феновете са чудесни. Всички ме приемат много добре“, коментира собственото си положение защитникът.

За финал бившият играч на Милан коментира нападателя на националния отбор на Италия Марио Балотели: „Той трябва да се концентрира върху това да бележи голове. Но той не може да носи цялата атака на гърба си“.