Два гола на защитника Алесандро Неста спасиха Милан при гостуването срещу Киево и донесоха победата за „росонерите” с 2:1. След успеха на „Сантяго Бернабеу” през седмицата, момчетата на Леонардо са на път да излязат от кризата с трите точки, взети и от „Бентегоди” днес. Освен Неста, заслуга за победата на Милан имаше и стражът Нелсън Дида, проявил се геройски в рамката на вратата.

Леонардо обаче със сигурност има същите притеснения и след тази седмица, както преди, тъй като отборът му продължава да играе много слаби първи полувремена, и обикновено е догонващ в резултата.

И тази вечер Киево бе тимът, който откри, при това още в седмата минута. Домакините бяха без Марио Йепес, който е наказан, както и контузените Лука Ригони и Фабио Моро, но имаше достатъчно възможности да си запази трите точки. Напълно заслужено „летящите магарета” поведоха след хубава атака и точен удар на Джампаоло Пинци.

Зеедорф, Пирло и Неста се отличиха с пропуски за Милан през първата част, а след почивката Роналдиньо и Пато се опитваха да застрашат вратата на Сорентино.

Нищо не се случи обаче чак до 81-та минута. Малко преди това на терена се появи Филипо Индзаги, а минути след влизането му Милан изравни. Пирло изпълни пряк свободен удар, центрира на главата на Бориело. От там топката се удари в гредата и стигна до Алесандро Неста, който от няколко метра, също с глава, вече намери мрежата.

Дида направи и невъзможното, да спаси 100-процентови положения пред себе си в самия край на двубоя, и това се отплати на Милан, като гостите стигнаха до победата във втората минута на продължението. Един рикошет заблуди лошо Сорентино, и отново с глава Неста донесе трите точки за „росонерите”.

Така след деветия кръг, Милан е на шесто място с 15 точки, колкото имат наредените преди него Палермо и Фиорентина. Киево е на 11-то място с 11 точки в актива си.