Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович очаква всеки един от неговите футболисти да дава 200% от себе си в мачовете, за да се прекъсне негативната серия от само една победа в последните десет мача. 50-годишният сърбин, който преди четири месеца бе диагностициран с левкемия, не се отказа от работата си като наставник, а освен това премина три курса на химиотерапия за този период и дори бе на пейката за някои от мачовете на тима, когато лекарите му позволяваха.

„Никога съм се чувствал като герой, аз съм просто човек. Това заболяване не може да бъде преодоляно само с кураж, нужни са лечение и грижи. Не е срамно, единственото, което пациентите в подобно положение не трябва да губят е желанието си за живот. Надявам се, че ще бъда по-добър човек - предишния си живот търпението не беше силната ми черта", заяви 50-годишният сърбин относно болестта.

„Не искам заболяването ми да бъде извинение за Болоня. Очаквам повече от тях (играчите; б.р.) на терена. Въпреки всичко съм ядосан от резултатите, поведението и играта. От сега нататък те трябва да дават 200% процента от себе си. Трябва да започнем да бележим голове отново и да трупаме точки", заяви Михайлович.

Той бе приветстван на пресконференцията преди мача с Наполи в неделя от капитана Блерим Джемайли и още няколко футболисти, на което наставникът подметна шеговито: „Готови са да направят всичко, за да пропуснат тренировка". /БГНЕС