Една от емблемите на италианския футбол в последните години Лука Тони няма да спира с футбола на високо ниво. Ветеранът се обвърза за още един сезон с елитния тим в родината си Верона. 

Така, ако изпълни контракта си, той ще бъде вече на 39 години и тогава вече ще може да се насочи към някое от първенствата, в които дават космически заплати на застаряващи звезди. 

А че нападателят заслужи договора си, няма никакъв спор. През изминалата кампания той стана голмайстор на Серия А, заедно с Мауро Икарди от Интер, като двамата са с по 22 попадения. Така благодарение почти само на неговите умения, "слънцата" се утвърдиха в елита. 

"Радвам се, че продължавам тази прекрасна авантюра. Това е най-доброто решение за мен и семейството ми. Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие - от феновете, до президента", сподели Тони след преподписването. 

От клуба също обявиха задоволството си от сделката, като нарекоха ветерана "най-добрият нападател, който някога е играл в елита за Верона". Иначе през богатата си кариера в италианския елит, 38-годишният таран е нанизал над 150 гола.