Ръководството на Интер има намерение да направи основен ремонт и да реновира напълно стадиона, на който играе - "Сан Сиро". Около този план на "нерадзурите" обаче пречки се създават косвено от градския съперник Милан, с който се дели стадионът. 

Съоръжението има нужда от сериозно освежаване, защото такова не му е правено от миналия век. И Интер искаше да го направи, но препятствията са свързани със смяната на собствеността при "росонерите". 

При един евентуален ремонт на "Джузепе Меаца", от Милан също би трябвало да участват с пари в него. Но се очаква "червено-черните" и новите им китайски собственици да задействат план за построяване на собствен стадион в предградията на Милано. 

"Имах разговор с представителите на Интер, които ме увериха, че искат да направят от "Сан Сиро" изцяло ново съоръжение. Но никога не са говорили, че искат да се местят на друго място. Само изчакват казуса с Милан и смяната на собствеността. Когато това стане факт, ще видим какво ще се случи", сподели кметът на Милано Джузепе Сала.

Стадионът е общинска собственост.