Оставката на Фабио Канаваро от треньорския пост във втородивизионния италиански Беневенто не бе приета. Под ръководството на бившия национал, който спечели "Златната топка" през  2006 година, отборът спечели едва две точки от 4 мача. 
 
"Подадох оставка, защото смам, че така е правилно. И защото Паскуале Фоджа, който е спортен директор на клуба, е и мой приятел. Но за да изясним всичко - президентът ясно даде да се разбере, че няма да приеме решението ми. И честно казано, това ме направи щастлив", обясни ситуацията Канаваро.
 
През миналия сезон Беневенто завърши на седма позиция в Серия "Б", а към момента е значително по-назад - на петнадесето място, но явно шефовете на клуба продължават да вярват в Канаваро. Бившият защитник бе свързван с треньорските постове в Евертън и Уулвърхемптън в последните няколко седмици.
 
Беневенто е първата работа на Фабио в Европа. Преди това той е бил асистент в Ал-Ахли в ОАЕ, както и старши треньор в китайските Гуанджоу и Тянджин, също както и в националния треньор на страната. Има и един сезон в саудитския Ал-Насър. С Гуанджоу е шампион на Китай, а с Тянджин печели втора дивизия на азиатската страна.
 
Канаваро е един от четирима световни шампиони с Италия, които са треньори във втора дивизия на страната. Останалите са Филипо Индзаги (Реджина), Фабио Гросо (Фрозиноне) и Даниеле де Роси (СПАЛ).