Президентът на Интер Масимо Морати иска от треньора Жозе Моуриньо задължителна победа при гостуването на Рубин Казан във вторник, пише „Gazzetta dello Sport”.

Причина за натиска от страна на боса е отрицателния баланс на нерадзурите в Шампионската лига по ръководството на Специалния. Откакто португалецът пое тима през миналото лято, загубите в Европа са три, равенствата четири, а победите едва само две.

В същото време Морати не е напълно съгласен с медийния бойкот, който прави Моуриньо. Наставникът не е говорил с журналистите от мача с Каляри, когато бе изгонен от съдията и бе наказан за един двубой. Оттогава той праща на пресконференциите да го заместват Марко Бранка, Лусио и Естебан Камбиасо .

Единственият път, когато португалският специалист говори пред репортерите бе след загубата от Сампдория в събота, обяснявайки направено изключение с това, че единствената причина да се изправи пред медиите е задължаващият го договор.

За мача срещу Рубин Интер ще бъде без Уесли Снайдер и Марко Матераци, а с проблеми преди срещата в Казан са Диего Милито, Съли Мунтари и Камбиасо.