Наставникът на италианския Кротоне, в чийто редици е и българският национал Александър Тонев, Давиде Никола изрази увереност относно шансовете на своя отбор да запази елитния си статут в Серия А, три кръга преди края.

Тимът от Южна Италия възвърна надеждите си за оцеляване, серия от шест мача без загуба в първенството. В последния кръг Кротоне победи с 1:0 Пескара след гол на Александър Тонев, негов първи за тима. Въпреки това тимът все още изостава на 4 точки от заветната 17-а позиция, която в момента се заема от Емполи.

„Трябва да вярваме, че всичко е възможно. Вече не можем да си правим сметки, вместо това трябва да излезем на терена и да се борим с ентусиазъм и без да губим своята идентичност. Знаем, че можем да се доближим до нашата мечта.

„Днес от 16.00 часа Кротоне приема състава на Удинезе с идеята да се доближи още повече до Емполи. „Изправяме се срещу много добре научен и подготвен от своя треньор отбор. В последните ни 12 мача обаче ние постигнахме нещо невероятно”, допълни още 44-годишният специалист./БГНЕС