Треньорът на Палермо Джузепе Якини показа, че не му е много леко да работи със знанеието, че всеки миг може да бъде уволнен и изпусна нервите си по време на днешната си пресконференция, предхождаща мача срещу Киево в Серия А.

Специалистът призова феновете да си спомнят какъв е приносът на неговия щаб за възхода на „розанерите“ през последните години. В момента обаче Якини е в тежка ситуация след едва 11 точки в първите си 11 шампионатни мача, заради което президентът Маурицио Дзампарини му постави ултиматум – победа през уикенда или раздяла.

„Хората не бива да забравят какво постигнахме с моя щаб“, не се сдържа Якини. „Постигнахме рекорден брой точки в Серия А, рекорден брой отбелязани голове, развихме стил на игра, който извлича най-доброто от толкова млади играчи.“

„Можете да говорите за всичко, което се случва – липсата на точки, изобщо всичко. Разочароващо е, че някои говорят колко съм объркан. Аз се опитвам да реша проблемите и липсата на яснота. Не се предавам. Понякога президентът използва думите си, за да мотивира повече състава, отколкото мен. Знаем колко експлозивна фигура е той, но в такива случаи е хубаво да изясняваме нещата, като гледаме голямата картина.“

„Аз съм свикнал да си тръгвам, когато печеля. Това ми диктува моето достойнство като човек. Имам пълно доверие в момчетата, трябва да бъдем спокойни и ентусиазирани, за да се върнем на правия път“, добави Якини.