Нападателят на Асколи Атанас Илиев вкара втория си гол за тима за успеха с 3:1 над Кремонезе като гост, след като се появи на терена като резерва в средата на второто полувреме.

"Голът беше много важен, бях на точното място в точния момент и съм щастлив, че вкарах. Доставиха ми удоволствие думите на Сотил по мой адрес след мача. Тренирам здраво всеки ден, за да съм готов, когато получа възможност. Ще бъда още по-щастлив, ако продължа да вкарвам за отбора. Вярно е, че стилът на игра в Италия е различен от това, на което съм свикнал, и затова имам нужда от повече време, за да свикна", каза бившият нападател на Ботев (Пловдив) пред регионалния сайт ascoli.cityrumors.it.

"Добре се чувствам в отбора. Това бе важна победа, защото искахме да спечелим трите точки на всяка цена, за да започнем по най-добрия начин втория цикъл от мачове. При гостуванията играем по-спокойно и отпуснато и затова печелим повече точки навън. Посвещавам гола си на семейството си, което, въпреки че е в България, постоянно следи изявите ми и ме подкрепя", каза още националът.

"Много ми хареса духът, с който се включи след почивката. Той е страхотно момче, има чудесни качества в наказателното поле. Не е лесно на играч, който идва от България, в първенство като нашето, което е трудно и много тактическо. Начинът на тренировки също е съвсем различен. Той го направи с голям професионализъм. Нека припомня, че е национал на България", похвали го след победата треньорът Андреа Сотил.

"Харесва ми и амбицията, с която започна да се готви след Коледа. Иска да се отпуши с гол и той го направи, но ми хареса най-вече начинът, по който влезе в игра. Успя да вдигне отбора и да вкара типичен гол за централен нападател в наказателното поле. Доволен съм за него", каза още Сотил.