Доста обтегнати станаха взаимоотношенията между съсобственика на Фиорентина Андреа Дела Вале и феновете на "виолетовите". Войната беше запалена от собственика, който не хареса някои от действията на привържениците. 

През уикенда в мача с Дженоа агитката на тима от Флоренция издигна плакати, с които критикува ръководителите. Това не се хареса на боса на Фиорентина. 

"Не съм в настроение за война с феновете, но само ще им кажа, че атмосферата, която създават в последните месеци е доста потискаща. Нека помагат да печелим точки, все пак вече имаме шест такива", сподели Дела Вале. 

Това предизвика веднага ответната реакция на една от организираните фенски фракции на клуба, според която притежателите на абонаментни карти на клуба за сезона имат право да споделят мнението си. 

"Нашата любов не може да се повлияе от представянето ни на трансферния пазар, но шефовете трябва да се вслушат в мнението ни. Искаме Фиорентина и играчите да се върнат обратно на феновете, а тези обещания не се изпълняват от шефовете."

"На няколко пъти отмениха открити тренировки на отбора, а ние искахме да видим любимците си. Уж щеше да има открити вечери с феновете, а виждаме, че и това остана само в сферата на обещанията", заявиха от организираните фенклубове на "виолетовите".