Удинезе победи с 2:0 у дома игралият почти час със само девет човека Дженоа и е на път за втора поредна година да се класира за квалификациите на Шампионската лига.

Ключова за развитието на двубоя на Стадио Фриули се оказа 30-ата минута, когато неостаряващият Антонио Ди Натале вкара 23-ия си гол за сезона в Серия А, а Юрай Кучка от гостите бе изгонен за втори жълт картон.

Само осем минути по-късно – в 38-ата, съдията Паоло Талявенто напълно обезглави генуезците, след като показа червен картон и на Родриго Паласио, оставяйки отбора със само девет играчи.

Удинезе се възползва от осезаемото си числено превъзходство и Антонио Флоро Флорес вкара втори гол за домакините в 65-ата, оставяйки и трите точки в Удине.

В същото време Наполи загуби с 0:2 от борещия се за нищо тим на Болоня, като попаденията в срещата вкараха Алесандро Диаманти в 17-ата и Матео Рубин в 64-ата минути.

Третият претендент за ШЛ – Лацио, победи с 2:0 като гост Аталанта и също запази шансове за третото място. Точни за орлите бяха Либор Козак в 35-ата минута и Лорик Кана в 91-ата. В римския тим след продължително отсъствие за контузия се завърна голмайстора на германския национален отбор Мирослав Клозе.

Така кръг преди края Удинезе е трети с 61 точки и се нуждае от само още една в последния си мач срещу Катания, за да финишира трети. Лацио е четвърти с 59 точки, а Наполи пети с 58. Малки шансове за третото място има и Интер, който е с 55 точки и довечера играе дерби с борещия се за титлата Милан, а в последния кръг гостува на Лацио.

Резултатите от предпоследния кръг на Серия А:

Болоня 2:0 Наполи

Аталанта 0:2 Лацио

Удинезе 2:0 Дженоа

Палермо 4:4 Киево

Новара 3:0 Чезена

Сиена 0:2 Парма

Рома 2:2 Катания

Лече 0:1 Фиорентина

От 21:45 часа в неделя:

Интер - Милан

Каляри - Ювентус