Наполи унищожи съпротивата на Болоня в двубой от 23-ия кръг на Серия А. По 3 гола за успеха на неаполския тим реализираха Марек Хамшик и Дрис Мертенс, а един добави Инсиние. За домакините почетния гол беше дело на Торосидис.

Наполи пристигна в Болоня прекалено раздразнен, след като през миналия уикенд допусна домакински хикс с Палермо.

Подопечните на Маурисио Сари реализираха два гола в рамките на първите 6 минути на двубоя. Хамшик се разписа с глава в 4-ата минута, а две по-късно и Инсиние излязъл един на един се разписа и резултатът стана 2:0.

Болоня се опита да излезе от шока, но нямаше сериозни възможности за реализиране на попадение. Все пак в 26-ата минута Матия Дестро застана зад бялата точка, след като Кайехон игра с ръка в наказателното поле, но Рейна се справи и запази резултата непроменен.

Кайехон остави съотборниците си в намален състав, след като получи и червен картон.

В 32-ата минута отборите останаха с по 10 човека, след като и Адам Масина беше изгонен, спирайки опасна атака на Мертенс. Самият Дрис направи резултата класически в 33-ата минута.

Василис Торосидис върна надеждите на домакините с попадение в 36-ата минута, но Мертенс отново направи разликата класическа с попадение в 43-ата минута.

През втората част на два пъти се разписа Хамшик, а още веднъж Мертенс, за да фиксират крайното 7:1.

След този успех Наполи зае второто място с актив от 48 точки и 1 повече от Рома, но римляните са с мач по-малко. Болоня са на 13-ото място с 27.