Наполи се докопа до важен успех в гостуването си на Удинезе. Южняците надделяха с 2:1 на негостоприемния "Фриули", а големият герой беше Лоренцо Инсиние с двата си гола. Стипе Перица върна едно попадение за "фриуланите", но само толкова. 

Първата част на мача предложи много битка, но и малко голови положения. Най-чистото от тях беше пропиляно от Дуван Сапата за домакините в 18-та минута, чийто изстрел беше спасен от Пепе Рейна. 

В крайна сметка попадения преди почивката нямаше, но пък малко след подновяването на играта се изви истинска буря и пред двете врати. Само две минути след началото на втората част Наполи поведе. 

В 47-та минута Хосе Кайехон намери перфектно Лоренцо Инсиние в наказателното поле, а защитата на Удинезе не реагира адекватно и му позволи да стреля от близка дистанция и да разстреля стража на домакините. 

Малко след това Инисиние изпусна още два страхотни шанса, но в 57-та минута се разписа за втори път. Тогава след центриране на Елсад Хисай защитник на "черно-белите" несопосано продължи топката на крака на нападателя и той от 1-2 метра я насочи в мрежата за 2:0. 

Но отговорът на домакините беше светкавичен. Стипе Перица прониза с глава Пепе Рейна след корнер и перфектно центриране на Свен Кумс. Но за нещастие на "фриуланите", това попадение се оказа и последното в двубоя. 

Така в крайна сметка Наполи взе трите точки и е вече с 24 в актива си, което му отрежда засега четвъртата позиция. Това обаче е преди изиграването на останалите битки в Серия А. Удинезе е с 15 точки и на осем над опасната зона.