Наполи записа четвърта поредна победа в Серия А, след като в мач от 20-ия кръг постигна успех с 2:0. Попаденията бяха дело на Калиду Кулибали и Хосе Кайехон.

Така Наполи събра 51 точки на върха. Вторият Ювентус има 47, като е с мач по-малко. Верона е 19-и с 13 пункта.

Всички по-интересни положения през първата част бяха дело на Наполи. Дрис Мертенс се оказа в центъра на интересна ситуация в 17-ата минута. Той получи добро подаване в наказателното поле, стреля, но топката мина покрай вратата.

В 18-ата минута Андраде бе притиснат от Мертенс и сгреши. Така играчът на Наполи, който намери пространство пред себе си, но стражът на Верона успя да се поправи навреме.

Лоренцо Инсиние излезе на чудесна стрелкова позиция в 31-ата минута, но топката мина над вратата.

След почивката нови две страхотни възможности се разкриха пред Инсиние. Първо в 48-ата минута той шутира от близка дистанция, но Андраде Николас изпъкна със страхотно спасяване. В 59-ата Инсиние стреля опасно, но покрай десния стълб.

В 62-ата минута попадение на Мертенс не бе зачетено заради засада.

В 66-ата минута натискът на Наполи даде резултат. След центриране от корнер отляво на вратата на Руй, Кулибали засече с глава за 1:0.

Хосе Кайехон покачи на 2:0 в 78-ата минута. Всичко се случи след пробив на Инсиние отляво. Последният пусна диагонален пас към нападателя, който увеличи аванса.

Единствената опасна ситуация в полза на Верона в мача дойде в 83-ата минута. Джампаоло Пасини отправи хубав изстрел, който обаче бе спасен от Пепе Рейна.

Същевременно в друг мач от същия кръг Лацио разгроми Спал с 5:2. В герой за „римските орли“ се превърна Чиро Имобиле, който отбеляза четири гола, а Алберто добави още един. Антенучи вкара и двете попадения за новака в Серия А.

В класирането Лацио събра 40 точки на четвъртото място, а Спал е 17-и с 15.

Ето и още резултати:

Бенвенто – Сампдория 3:2

Дженоа – Сасуоло 1:0

Торино – Болоня 3:0

Милан – Кротоне 1:0