Наполи се наложи с 1:0 над Катания в последния мач от 26-ия кръг на Серия А. Успехът остави неаполитанци само на три точки зад лидера в класирането Милан, и на две пред третия Интер.

Наполи имаше труден мач през седмицата в Лига Европа, а игра и без Езекил Лавеци, който изтърпява наказание, но въпреки това се справиха със задачата си. Те не можеха да си позволят поражение, което щеше да ги отдалечи от Милан, и да остави Интер на втора позиция.

Наполи владееше тотално инициативата, докато Катания разчиташе на контраатаки. Въпреки това гостите имаха достатъчно възможности да вземат поне точка от двубоя. Единственото попадение реализира Хуан Сунига още в 21-та минута, и оттам до края всичко бе борба и доста нерви на “Сан Паоло” в Неапол.

Още преди гола Наполи пропиля и дузпа, отсъдена за дърпане от страна на Потанца срещу Соса. Едисон Кавани обаче не бе точен от бялата точка и стреля извън очертанията на вратата.

Катания опита финален натиск, но Макси Лопес нямаше и късмет в края, ударът му с глава мина покрай гредата, и не успя да донесе точка на гостите.