Всички в отбора на Наполи оставиха сърцата си на терена в полуфиналния реванш от Купата на Италия срещу Ювентус, но не успяха да стигнат до знаменит обрат. Вдъхновените „партенопеи“ спечелиха драматично с 3:2 на своя „Сан Паоло“ в изключително зрелищен мач, но загубата с 1:3 в Торино се оказа твърде сериозно препятствие и така хората на Маурицио Сари отпаднаха от надпреварата.

Решаващи за "старата госпожа" се оказах двата гола на Гонсало Игуаин, с които бившият играч на Наполи ознаменува завръщането си в Неапол.

Двубоят в подножието на Везувий започна с фрапантен пропуск на Хосе Кайехон в 12-ата минута. Испанецът се оказа на точното място, за да обстрелва вратата на Нето, като го направи без да спира топката, но бразилският страж се намеси вещо и отрази.

Ювентус малко изненадващо откри в 32-ата минута, когато буквално от нищото Гонсало Игуаин се разписа. Стефано Стураро намери с пас по тревата аржентинеца между трима бранители, а той като на шега шутира от около 21 метра право в долния десен ъгъл – 0:1.

Логично през второто полувреме Наполи се хвърли в тотален щурм и Нето скоро трябваше да се намесва. Милик стреля неточно в 49-ата минута от добра позиция, но четири по-късно отправи крайно опасен изстрел с глава, който вратарят на Юве изби. Той обаче нямаше какво да стори при продължението на атаката, когато кълбото бе извадено за Марек Хамшик. Капитанът на Наполи стреля много прецизно покрай човек и порази долния ляв ъгъл – 1:1.

Ювентус отвърна по най-добрия начин. Само 6 минути след изравняването Хуан Куадрадо центрира, а Игуаин с глава не прости – 1:2.

Този гол изпрати домакините в много тежка ситуация, тъй като те вече се нуждаеха от цели 4 гола. Наполи обаче получи знак от съдбата, за да не се предава. В 61-ата минута вратарят на Юве Норберто Нето се издъни тотално при подаване от тъч, като вместо да укроти топката, я пусна да мине под крака му. Дрийс Мертенс вече беше тръгнал да го атакува и на празна врата изравни за 2:2.

Само 6 минути по-късно домакините оформиха пълен обрат. Хосе Кайехон получи в наказателното поле и с лекота мина покрай двама съперници, след което върна находчиво за Лоренцо Инсиние, а италианецът отблизо опита да скъса мрежата – 3:2.

До края мачът се игра почти изцяло пред вратата на Ювентус, ала неаполитанци нямаха шанс да вкарат други попадения.

Така с общ резултат 5:4 Ювентус се класира за финала в трети пореден сезон, а там съперник ще бъде Лацио.