Италианският Наполи отново се включи в наддаването за подписа на защитника на Ливърпул Даниел Агер. Причината е, че се очаква ръководството да осъществи изходящ трансфер на защитник. 

Според последните информации от Апенините, Федерико Фернандес ще замине за английския Суонзи срещу 10 млн. евро. И за да се намери негов заместник, неаполитанците са се насочили отново към датчанина. 

Те го искаха и в началото на трансферния прозорец, и през зимата, но тогава мърсисайдци не се съгласиха да го продадат. Сега обаче е повече от належащо да има сделка, тъй като Наполи се очертава да бъде отслабен преди мачовете с Атлетик Билбао от плейофите на Шампионската лига. 

Старши треньорът Рафаел Бенитес познава добре качествата на Агер от взаимния им престой на "Анфийлд". Даже именно испанецът го привлече при "червените" от датския Брьондби преди осем години. 

Самият футболист иска да се махне, защото вече не може да се пребори за титулярно място. Мениджърът Брендън Роджърс му е обещал да го пусне, стига да дойде достатъчно подходяща оферта.