Трансфер с невероятни финансови параметри е можело да се случи в последните часове на трансферния пазар това лято. Оферта на Челси на стойност 58 млн. евро е имало към Наполи за защитника Калиду Кулибали. 

Но лично президентът на италианците Аурелио де Лаурентис се похвали, че е срязал мераците на колегата си от Лондон Роман Абрамович и е скъсал офертата. Голям фен на сенегалеца е и мениджърът на лондончани Антонио Конте. 

"В последните дни, дори часове на трансферния пазар, получихме оферта от Челси. Тя беше за 58 млн. евро и беше за подписа на Кулибали, но я отказах. Конте сигурно ще каже, че е лъжа, но предложи първо 30, после 40, после 50 и накрая 58 млн. евро за него."

"Но аз вече бях взел решението да не се разделяме с Калиду и той ще остане при нас и този сезон. Следващото лято може да говорим отново, но засега слагаме точка на разговорите", сподели Де Лаурентис. 

През изминалото лято неаполитанците вече направиха невероятна изходяща сделка, след като продадоха за над 90 млн. евро Гонсало Игуаин на Ювентус. И явно са нямали нужда от още една продажба.