Наполи изигра първия си мач, след като си осигури титлата в Серия А. Отборът на Лучано Спалети победи Фиорентина с 1:0 на "Диего Армандо Марадона". Единственото попадение реализира Виктор Осимен в 74-ата. Той се разписа от дузпа, след като в началото на второто полувреме пропусна от бялата точка.

Атмосферата бе празнична стадиони и на трибуните. Феновете посрещнаха с изключителен ентусиазъм играчите и треньорския щаб. 

16 снимки

За разлика от атмосферата на трибуните на терена нямаше празник. Домакините не започнаха много добре срещата и Фиорентина бе по-активният отбор в началото. Първата добра възможност в мача се откри пред Йович. След центриране на неговия сънародник Терзич нападателят стреля с глава, но Голини отрази удара. Малко по-късно Йович получи нов шанс, но от малък ъгъл отново не успя да преодолее вратаря.

Наполи не успяваше да създаде много в предни позиции, а Осимен бе изолиран. Тимът на Спалети стигна до най-добрата си възможност през първото полувреме в 33-ата минута, когато Ди Лоренцо направи двойно с Распадори и излезе на отлична позиция. Ударът му обаче не беше добър и топката отиде в ръцете на вратаря. 

В самия край на първата част Ървинг Лосано получи контузия и в игра се появи Хвича Кварацхелия. Спалети очевидно не беше доволен от представянето на неговия тим и по всяка вероятност бе споделил това с играчите, защото те започнаха по-активно второто полувреме. Присъствието на Кварацхелия, както и влизането на Жиелински и Лоботка, правеше играта на домакините в атака далеч по-организирана.

Малко след почивката новите шампиони на Италия можеха да поведат. Грешка в защитата на “виолетовите” доведе до дузпа, след като Амрабат повали Лоботка. Ударът на Осимен от бялата точка обаче бе отразен от Терачано, който се справи и с добавката на Ди Лоренцо.

Домакините все пак стигнаха до гол в 74-ата минута. Тогава Кварацхелия се разходи между няколко играчи в наказателното поле и бе повален, а Осимен този път бе точен от отсъдената дузпа. 

Фиорентина създаде добра възможност за изравняване в 80-ата минута. След пробив на Венути той намери Нико Гонсалес в наказателното поле, но той стреля много неточно. Три минути преди края влезлият като резерва Куаме пропусна отличен шанс. Той бе изведен прекрасно от Йович, но прати топката над вратата.