Отборът на Наполи изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и записа успех над гостуващия Милан в дербито от 23-ия кръг на италианската Серия А. „Росонерите“ поведоха в резултата, но тимът на Рафаел Бенитес съумя да вземе трите точки с 3:1. Това бе и първо поражение за новия наставник на Милан Кларънс Зеедорф.

Гостите от Милано излязоха напред в резултата още в седмата минута, когато новото попълнение Адел Таарабт ознаменува дебюта си в Серия А с гол. Радостта на „росонерите“ обаче трая твърде кратко. Още в 11-ата минута Гьокхан Инлер изравни след силен шут и рикошет в бранител, който направи топката неспасяема за вратаря на Милан.

През второто полувреме домакините реализираха нови два гола, с които решиха всичко в мача. И двете попадения бяха дело на Гонсало Игуаин. Нападателят даде преднина на своите в 56-ата минута, а осем преди края оформи крайното 3:1.

По-рано днес Фиорентина и Удинезе съшо постигнаха домакински победи, съответно над Аталанта и Киево. Наполи заема третото място във временното класиране, докато съставът на Милан е едва десети.